OVER
MIJ

Eind 2018 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen als professioneel coach. Alles waar ik zin in heb kan ik doen op mijn eigen tijd. Ik spreek de leukste mensen van de wereld. Dat ik die mensen een flinke stap verder kan helpen dan waar ze bij ons allereerste gesprek zijn, geeft mij de meeste voldoening. Ik ben van ver gekomen, maar zou voor geen goud meer terug willen!

Als je nu denkt dat het zomaar is aan komen waaien, heb je het mis.

Ontslag

Op een dag, ik weet het nog goed, het was op maandag 8 januari na de kerstvakantie, kwam ik op kantoor en liep voor een vraag het kantoortje van mijn manager binnen. Ik stelde mijn vraag en was al weer op weg naar buiten toen ik nog hoorde: o ja, Annemieke? Je functie houdt op te bestaan, er is geen plaats meer voor je. Het was alsof er een bom ontplofte. Ik wist van voren niet meer, waar ik van achteren mee bezig was en andersom. Ongeloof, boosheid, het gevoel verraden te zijn en een groot gevoel van onrecht streden om voorrang.

De weken daarna kon ik alleen maar huilen en als een gek solliciteren. Die brieven waren niet mijn beste brieven in die toestand en ik werd nergens uitgenodigd. Toen ik weer een beetje tot rust kwam en ik nergens vacatures tegenkwam waarvan ik dacht, ze zoeken mij!, ben ik gaan nadenken.

Nieuwe stap

Ik kwam op het idee een opleiding te gaan doen. Iets met werknemers waar niet goed mee omgegaan wordt of die de weg kwijt zijn. Van het een kwam het ander. Ik worstelde me door twee opleidingen. Ik was al 25 jaar niet meer naar school geweest, dus dat was best afzien. Daarnaast hield ik mijn gezin, de boodschappen en het huishouden zo goed als mogelijk bij. Gelukkig werd ik hierin gesteund door mijn man, die heel goed had gezien dat het zo niet langer kon en ik echt actie moest ondernemen.

Opleiding tot coach

Tijdens de opleiding tot professioneel coach leerde ik nieuwe mensen kennen, kreeg ik als vanzelf mijn ‘eigen’ netwerk en kwam ik er achter dat mijn grootste talent is dat ik mensen kan helpen die voelen dat ze op een kruispunt staan, maar niet weten welke kant ze op moeten.  Ik ontdekte dat ik heel goed ben in het stellen van de juiste vraag op het juiste moment. Mijn doelgerichte en persoonlijke aanpak is vaak wat anderen in mij waarderen. Daarnaast stel ik graag verdiepende vragen, zodat je tot de kern van je vraag en daarmee ook je antwoord komt.

MIJN MISSIE / WAT IK JE WIL MEEGEVEN

Ik heb geleerd dat je in het leven steeds weer opnieuw kan, mag en moet kiezen. Uithuilen en opnieuw beginnen. Dat je goed van binnen moet kijken, wat je op dat moment nodig hebt om de juiste keuze te kunnen maken. En daarvoor is het uiteraard verdraaid handig om te weten wie je bent, wat je allemaal kunt en niet geheel onbelangrijk, waar je de meest energie van krijgt!

Loopbaancoach Annemieke van Lieshout

Wie ik ben

Ik zal je een paar dingen vertellen die mij maken tot wie ik ben en die mij gelukkig maken:

  • Mijn man en 3 kinderen allereerst, zij maken mij een mooier en rijker mens, doordat ik veel van hen leer. Zij vertellen mij soms ongezouten de waarheid.
  • Mijn vermogen om de kern van een verhaal eruit te pikken waardoor mensen zich begrepen, veilig, gesterkt en uitgedaagd voelen
  • Mijn volmaakte moment is met een zak ribbel paprikachips op de bank naar een goede actie of romantische film kijken
  • Dat ik nooit meer mee hoef te doen aan de avondvierdaagse, omdat mijn kinderen van de basisschool af zijn
  • Mijn christelijke waarden en normen, waardoor ik altijd het idee heb, dat ik het niet alleen hoef te dragen

Voel je een klik? Bekijk dan eens mijn coach aanbod. Denk je dat we iets kunnen bereiken samen? Maak dan een afspraak. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Neem contact op