Een gesprek voeren, een praatje maken, je doet het dagelijks. Thuis, op je werk, in de supermarkt. Je denkt er niet eens bij na. Tot je ineens op sollicitatiegesprek moet of een spannend gesprek met je leidinggevende hebt. Hoe pak je dat aan? Hoe houd je zelf de controle? Met deze tips van de loopbaancoach geef jij je spannende gesprekken een eigen richting!

 

De meeste dagelijkse gesprekken zijn niet zo spannend. Met collega´s, je partner en vrienden ben je vertrouwd en tegen hen kun je meestal alles zeggen wat op je hart ligt. Maar er zijn van die gesprekken die er op aankomen. Je moet bijvoorbeeld solliciteren, je moet je baas uitleggen met welk plan jij denkt het werkproces te verbeteren of je hebt een functioneringsgesprek.

 

Gesprekstechnieken

In mijn praktijk vertellen mensen me vaak dat het hun struikelblok is: “Hoe blijf ik overeind in een moeilijk gesprek? Hoe kan ik mijn zenuwen in bedwang houden als ik solliciteer op die baan die ik zo graag wil hebben?” In mijn eigen opleiding tot loopbaancoach kwamen diverse gesprekstechnieken aan bod. Ze zijn een leidraad voor mij in mijn eigen werk. Juist als je de goede vragen stelt, kom je te weten waar mensen echt mee zitten. Ik geef je graag wat tips én ezelsbruggetjes mee waar je zelf al mee aan de slag kunt! Je zult zien dat de ezelsbruggetjes je tijdens een gesprek gemakkelijk te binnen schieten en je daardoor direct kunt bijsturen. 

 

Tips van de loopbaancoach

 

  1. Wees je ervan bewust dat je – door de juiste vragen te stellen – het gesprek een eigen richting kunt geven. Stel vragen die de ander uitnodigen te spreken, zoals:

 

  • Open vragen, die beginnen met wie, wat, waar, welke of hoe
  • Verhelderende vragen: Wil je me daar wat meer over vertellen?
  • Richtinggevende vragen: Welke afdelingen van het bedrijf presteren het best op dit moment? 

 

 

  1. Wees je ook bewust van het negatieve effect van de verkeerde vragen. Zij leiden je een kant op die je meestal niet wilt. Minder handige vragen zijn: 

 

  • Gesloten vragen: ze worden beantwoord met ja, nee of misschien. Je kunt deze wel inzetten als je een gesprek graag wilt afronden.
  • Dubbele vragen: twee vragen in één zin. Daar is vaak lastig antwoord op te geven.
  • Suggestieve vragen: vind je het hier ook zo fris?
  • Of-of vragen: Heb je dat gehoord of heb je dat gelezen?

 

 

Ezelsbruggetje 1: Laat OMA thuis! ‘Oma’ staat voor: Oordelen, Meningen en Adviezen. Ga het gesprek in met een open houding, toon nieuwsgierigheid en laat zien dat je oprecht bereid bent te luisteren en de ander zijn of haar verhaal te laten doen. 

 

Ezelsbruggetje 2: NIVEA: Niet Invullen Voor Een Ander. Vul geen dingen in voor je gesprekspartner. We zijn snel geneigd andermans zinnen in te vullen en zelf betekenis te geven aan het gedrag van een ander. Dit doe je vaak als je iemand al langer kent of simpelweg door het ontbreken van genoeg informatie.

 

Ezelsbruggetje 3: LSDD: Luisteren, Samenvatten, Doorvragen en Durven schuren. Vraag dingen die je niet zeker weet altijd na. Neem nooit zomaar aan dat je het helemaal begrijpt. Herhaal wat iemand zegt en vraag na of je de boodschap van je gesprekspartner goed hebt begrepen. Geef de ander de ruimte aan te vullen. Doorvragen, spiegelen en confronteren geven diepgang aan het gesprek. 

 

Samen aan de slag!

Ik hoop dat je met deze tips al wat sterker in je schoenen staat als je het (sollicitatie)gesprek in gaat. Heb je daarbij hulp nodig? Samen met jou kan ik je leren hiermee om te gaan. We oefenen gesprekstechnieken zodat je vaardiger wordt en je dichter bij jezelf kunt staan. Zit niet meer bij de pakken neer, pak je kans om je meer zelfverzekerd te voelen en neem contact met me op via www.samen-aanzet.nl/contact. We gaan samen aan de slag, zodat jij straks aan zet bent!