Je stelt alles uit. Moeilijke beslissingen, keuzes die je moet maken, je gaat ze uit de weg. Vervelende werkklussen omzeil je en ‘lastige’ klanten te woord staan laat je over aan je collega´s. Je maakt het jezelf moeilijker dan je denkt. Je agenda en hoofd raken nooit leeg. Mijn advies: stop ermee en doe het anders. De keuze is aan jou!

Als je nooit een knoop durft door te hakken, laat je jouw moment van beslissingsbevoegdheid voorbij gaan. De tijd of omstandigheden kiezen dan voor jou. 

Veel stress

Lastige klussen die je maar uitstelt, liggen er de volgende werkdag nog en geven een constante druk. En dan nog die lastige klanten! ‘Help’, denk je, ‘het duurt vast weer een uur en wat zal hij deze keer weer te zeuren hebben?’ Ik kom het vaak tegen bij mensen die ik in mijn praktijk ontmoet. Mensen hebben continu een volle agenda en alles blijft in hun hoofd zitten. En dit veroorzaakt ongemerkt veel stress. Spanning op je to-do-lijst, in je planning, in je hoofd, spanning aan het eind van je werkdag en de volgende dag begint het liedje opnieuw. En kies je dan weer voor hetzelfde uitstelgedrag?

Praktische instelling

Zelf ken ik dit typische uitstelgedrag niet. Ik begin juist graag met de dingen waar ik het minste zin in heb. Zodra ik dat gedaan heb, krijg ik ruimte in mijn hoofd en vrijheid om alle leuke dingen te gaan doen. Toen ik jong was deed ik dit ook al, met klusjes als mijn kamer opruimen en mijn moeder helpen. Ook mijn huiswerk deed ik gelijk als ik thuiskwam uit school. Gedaan is maar gedaan. Het is blijkbaar een aangeboren praktische instelling. Ik besef me nu dat het me heeft gebracht waar ik nu ben. Mijn werk als loopbaancoach kan ik prima combineren met mijn gezin. Het geeft me enorm veel energie als ik mensen op weg kan helpen naar een passende nieuwe baan of een leven met minder stress. In mijn omgeving en in mijn sessies met klanten merk ik dat ik een eenling ben in deze levensinstelling.

Tijd over voor leuke dingen

Je hebt pas tijd voor de leuke dingen als de zogenaamde k-klussen gedaan zijn en ze niet meer in je hoofd rondhangen. Wil jij de dingen anders aanpakken, minder stress hebben en daarmee je werkplezier verhogen? Wil je structuur in je doen en laten, zodat je aan het einde van een werkdag een lege agenda en een opgeruimd hoofd hebt? Wil jij ook zo´n leven? 

Dat is hartstikke goed van je en zal je zeker helpen naar een leven met véél minder stress.

Dan ben jij nu aan zet! Ik heb nog een paar plekken vrij voor korte online sessies Eerste Hulp bij Loopbaanstress. Samen met jou kijk ik naar jouw stressniveau en zoeken we naar oplossingen. 

Meld je aan via http://www.samen-aanzet.nl/eerste-hulp-bij-loopbaanstress/. Zie ik je binnenkort?