Slapeloze nachten kun je ervan hebben. Zodra ‘die’ collega’s op het werk zijn hangt er direct een gespannen en negatieve werksfeer. Hoe je ook je best doet om het niet te willen, je wordt toch meegetrokken in alle negativiteit. Ze hebben áltijd wat te zeuren en over iedereen wat te zeggen. Je wéét gewoon dat er achter je rug om ook over jou wordt gepraat. Waar komt dat vandaan? Wat doe je dan? De keuze is aan JOU!

Het is hier ook nooit eens goed geregeld! Waarom ben ik altijd de klos? En waarom gaan alle leuke klussen altijd naar mijn collega´s? Waarom moet ik dit nou altijd meemaken? Nou zeg, ik wil je alleen maar helpen hoor! Het project zou geslaagd zijn als Peter niet steeds had…. hij maakt er altijd een zooitje van. Nu moet hij het maar eens goed weten! Dit alles wijst op ‘spelmatigheid’ in je organisatie, een bron van stress en het kan je letterlijk kapot maken. 

Altijd commentaar
Collega´s die spelletjes spelen op de werkvloer doen dingen als: het beter weten, steeds maar weer zeuren, plotseling afmelden of altijd op alles commentaar leveren. Zulk gedrag gaat ten koste van de kwaliteit van het werk en zorgt voor en negatieve werksfeer. Regelmatig krijg ik mensen in mijn praktijk die ongewild slachtoffer zijn van deze ‘spelletjes’.  Dat gebeurt vaak zonder dat mensen het beseffen. 

Soms gooit iemand een aasje uit om het spel te beginnen. “Zeg, wat vind jij van die nieuwe collega ? Of “Dat stukje van de directeur in het personeelsblad, was echt weer wat voor hem.” Hierin ligt een uitnodiging om te gaan klagen of juist redden. En wat doe jij in zo´n situatie? Ga je erop in en beklaag je je erover met: ‘Nou, inderdaad, ik vond dat ook al…, of kies je ervoor om de persoon waar het over gaat te redden? “Zo erg is het nu ook weer niet, hij is er nog maar net of hij doet toch vreselijk zijn best?”

Voor organisaties zijn deze spelletjes behoorlijk contraproductief. Medewerkers die anders positieve energie zouden steken in het uitvoeren van een opdracht, het nemen van beslissingen of gewoon met plezier hun dagelijkse werk doen, raken ongewild verwikkeld in allerlei tijd- en energievretende spelletjes.

Waardevol persoon

Echt contact hebben is moeilijker dan iedereen denkt. Openheid maakt kwetsbaar en wordt vaak gewantrouwd. Het blijvende effect van een echte ontmoeting is de moeite meer dan waard: samen spannende klussen doen en uitdagingen aangaan. Echt ontmoeten geeft altijd positieve energie! Als je blijft kijken door een ‘ik ben oké, jij bent oké’ venster, voorkom je spelmatig gedrag op de werkvloer. Dat betekent niet dat je het gedrag van de ander altijd maar goedkeurt, maar wel dat je de ander als een waardevol persoon blijft zien. In plaats van altijd maar de redder te zijn maak je duidelijke afspraken met de ander over wat zijn of haar bijdrage kan zijn. Eigenlijk doe je niet meer of minder dan is afgesproken, maar in plaats van de klager te zijn, zeg je wat je denkt en vindt en geef je feedback zonder anderen te kwetsen. 

Samen aan de slag!

Als binnen jouw organisatie dit ‘spelgedrag’ meer regel dan uitzondering is, kan ik me voorstellen dat je je daarbij niet prettig voelt. Wordt hier alsjeblieft geen slachtoffer van! Wil je leren hoe je kansen kunt keren en hoe je hiermee kunt omgaan? Een einde maken aan de negatieve werksfeer? Je niet meer willoos laten gebruiken? 

Samen met jou kan ik je leren hiermee om te gaan. We oefenen gesprekstechnieken zodat je vaardiger wordt en je dichter bij jezelf kunt staan. Zit niet meer bij de pakken neer, pak je kans om je meer zelfverzekerd te voelen en neem contact met me op via www.samen-aanzet.nl/contact. We gaan samen aan de slag, zodat jij straks aan zet bent!