OUTPLACEMENT

Je hebt een conflict met je werkgever of het bedrijf waar je werkt gaat reorganiseren. Het is duidelijk dat je niet langer bij je huidige werkgever kunt blijven. Je krijgt de mogelijkheid om een outplacement traject te volgen.

WAT KAN IK BIJ OUTPLACEMENT VOOR JE DOEN?

Tijdens een aantal gesprekken brengen we in beeld

  • welke kennis en vaardigheden je hebt
  • wat je sterke kanten zijn en
  • wat je mogelijkheden zijn

LEER JEZELF VERKOPEN

Met de uitkomsten ga je stap voor stap aan de slag. Bijvoorbeeld door een sterke motivatiebrief en een helder cv te schrijven. Daarnaast leer je hoe je jezelf het beste omschrijft tijdens een sollicitatiegesprek. Je leert jezelf kennen en ‘verkopen’. Je zit dus nooit meer met je mond vol tanden bij een recruiter of een mogelijke nieuwe werkgever die lastige vragen stelt

BINNEN ZES MAANDEN EEN NIEUWE BAAN

Als je alle voorbereidende acties op de rit hebt staan, dan gaan we concreet aan de slag met solliciteren. Het streven is dat je binnen een half jaar een andere baan vindt.

WAAROM EEN RE-INTEGRATIEBUREAU INSCHAKELEN?

Je zit middenin een spannende en emotionele situatie. Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ik luister naar je verhaal en schenk aandacht aan je onzekerheden, je angsten en aan de acceptatiefase waar je doorheen gaat. Het inschakelen van een deskundige helpt je om je vorige werksituatie los te laten en een plan te maken voor de toekomst.

Net als bij Michiel. Michiel kreeg een outplacementtraject aangeboden van zijn werkgever. Dit omdat hij niet meer werkzaam kon zijn bij zijn toenmalige werkgever. Michiel voelde zich verward en had geen idee wat hij zou gaan doen. Gaandeweg het traject heeft hij door het doen van verschillende werkvormen en door mijn individuele coaching ontdekt dat er meer functies bij hem pasten dan hij verwacht had. Doordat hij intensief aan de slag ging met de opdrachten was hij na ca 3 maanden zover dat hij zichzelf zelfstandig kon ‘verkopen’ op de arbeidsmarkt. Na 4 maanden solliciteren is hij aangenomen door een nieuwe werkgever in een functie die zelfs beter bij hem past dan de functie die hij deed.