Persoonlijke ontwikkeling

De beste investering ooit: Die in jezelf!

Persoonlijke ontwikkeling is de manier waarop je aan je eigen vaardigheden werkt. Door je bewust te worden van alles wat je in je mars hebt en aan de slag te gaan om dit te verbeteren, blijf je leren en ontwikkelen.

Zo bereik je je gestelde doelen en werk je aan je zelfvertrouwen. Dit kunnen vaardigheden of eigenschappen zijn voor thuis of voor op de werkvloer.

Voorbeelden van persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is een containerbegrip. Je kunt beter begrijpen wat het is aan de hand van de volgende voorbeelden:

 • Perfectionisme:
  Ervaar jij het leven als ingewikkeld, vol ‘moetens’ en stress? Dan vindt je het waarschijnlijk ook moeilijk om te weten wie je echt bent en wat je echt wilt. Jouw doen en denken kunnen in het teken staan van wat de buitenwereld wil, en dat is vaak erg vermoeiend.
 • Zelfvertrouwen:
  Het gevoel van zelfvertrouwen kan heel wisselend zijn. Misschien heb je thuis volop zelfvertrouwen in alles wat je doet, maar is dat op je werk ver te zoeken. Of juist als je onbekende mensen gaat ontmoeten of iets nieuws moet gaan doen.
 • Zelfbewustzijn:
  Wat doe je en wat niet: zeg je bijvoorbeeld vaak nee tegen uitjes of zeg je juist te vaak ja tegen vrienden en collega’s? Door je bewust te worden van iedere keer dat je ja of nee zegt, kun je vaker het tegenovergestelde antwoord geven
 • Sociale vaardigheden:
  Je emoties en mening uiten is soms lastig. Maar door dit stapje voor stapje meer te doen, zul je zien dat mensen om je heen ook beter met je gaan communiceren. Fijn, he?
 • Mentale gezondheid:
  Ook je brein en geest hebben liefde nodig. Negatieve gedachten uiten zich niet alleen in je eigen leven, maar zeker ook op de werkvloer. Met kleine stappen kun je iets negatiefs in iets positiefs omtoveren!
 • Timemanagement:
  Kom je aan het eind van de dag tijd te kort voor het werk dat je had willen doen? Houdt eens bij wat je gedaan hebt op een dag en kijk of het belangrijk of urgent was. Heb je gedaan wat prioriteit had of heb je je laten afleiden?

Je wilt meer inzicht in je gedrags- en communicatiestijl & effecten daarvan op anderen. Verbeter jezelf in communiceren, waarnemen, beïnvloeden of time management.

Coaching kan helpen

Hoe heerlijk zou het zijn om je werkplezier (terug) te vinden? Om balans te hebben tussen werk en privé, zodat je voor beide partijen de persoon kan zijn die je wilt zijn. Wat een opluchting zal het zijn als je ‘nee’ leert zeggen en weer ruimte in je hoofd en agenda krijgt. Wat kun je ernaar uitzien om eindelijk je onzekerheid los te kunnen laten en dit om te zetten in een gevoel van zelfvertrouwen. Wat een verademing als je bedenkt dat je je gaat ontwikkelen, nieuwe dingen gaat leren of juist een stapje terug kunt doen.

Soms heb je een zetje nodig om in beweging te komen. Laten we desamen in elkaar leggen.

Doorlooptijd:

 • Elk traject begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we jouw vraag verhelderen en formuleren wat je wilt bereiken;
 • Het aantal gesprekken is afhankelijk van je vraag en bespreken we tijdens het kennismakingsgesprek;
 • Een coachgesprek duurt gemiddeld 90 minuten;
 • Tussen de sessies zit een periode van 2 tot 3 weken. Je krijgt huiswerkopdrachten ter voorbereiding op het volgende gesprek;
 • Een traject duurt ongeveer 4 maanden;
 • Het begeleidingsmateriaal en diverse (loopbaan)testen zijn bij de prijs inbegrepen.

Annemieke van Lieshout

Professioneel Coach

Ik heb geleerd dat je in het leven steeds weer opnieuw kan, mag en moet kiezen. Uithuilen en opnieuw beginnen. Dat je goed van binnen moet kijken, wat je op dat moment nodig hebt om de juiste keuze te kunnen maken. En daarvoor is het uiteraard verdraaid handig om te weten wie je bent, wat je allemaal kunt en niet geheel onbelangrijk, waar je de meest energie van krijgt!

CONTACT

BEDRIJFSGEGEVENS

Gevestigd aan de Anna van Burenstraat 7 te Lopik

Kvk nr: 73434701