RE-INTEGRATIE SPOOR 2

WERKGEVER

Als werkgever schakel je een re-integratiebureau in als er sprake is van langdurig ziekteverzuim. En als je binnen je bedrijf geen passende oplossing hebt gevonden tijdens het eerste ziektejaar. Dan heb je mogelijk te maken met spoor 2. In dat geval help ik je werknemer met het re-integratietraject.

WAAROM EEN RE-INTEGRATIEBUREAU INSCHAKELEN?

Een zieke werknemer kost je minimaal 250 euro per dag. En dan hebben we het nog niet eens over productieverlies en de kosten van vervanging en re-integratie.

Als werkgever ben je verplicht om voldoende aan re-integratie te doen en geen kansen te missen. Als je je niet voldoende inspant, dan loop je het risico van een loonsanctie. Dat houdt in dat je het loon maximaal 52 weken langer door moet betalen. Totaal drie jaar dus. Plus alle bijkomende kosten. Een re-integratiebureau voorkomt deze extra kosten en denkt met je mee in het traject.

Naast de financiële gevolgen zijn ook de ‘menselijke’ factoren belangrijk. Je wilt bijvoorbeeld dat je werknemer vol zelfvertrouwen naar zijn volgende baan gaat. En dat hij het gevoel heeft dat je hem alle kansen geboden hebt. Een goed re-integratietraject geeft je werknemer dat gevoel. Daardoor kunnen jullie op een goede manier afscheid nemen.

DE KORTSTE WEG NAAR DUURZAAM WERK

Het re-integratietraject bestaat uit twee fasen:

  1. Oriëntatie op werk, met als resultaat een re-integratieplan. In deze fase onderzoeken we de mogelijkheden, die we afstemmen op de individuele behoefte van je werknemer.
  2. Bemiddeling en jobhunting, gevolgd door nazorg. Hierbij gaan we gezamenlijk op zoek naar passend werk.

TRAJECTVOLGSYSTEEM

Als werkgever heb je altijd inzicht in de voortgang via het trajectvolgsysteem op de website. In dit systeem zie je wat er tijdens de contactmomenten is besproken en waar de werknemer op heeft gesolliciteerd.

HET RESULTAAT VAN HET TRAJECT

  • Je biedt je werknemer alle kansen om op een goede manier passend werk te vinden
  • Je voldoet als werkgever aan je verplichting om voor een goede re-integratie te zorgen
  • Je neemt als werkgever op een goede en prettige manier afscheid van je werknemer
  • Je voorkomt een loonsanctie

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Neem dan even contact op.

“EEN BAAN ALS DEZE HAD IK JAREN GELEDEN MOETEN HEBBEN.”

NEEM CONTACT OP

Toen ik thuis kwam, zei ik tegen mijn vrouw: hoe kan iemand na een half uur weten wat bij mij past, terwijl ik het na 35 jaar nog niet weet? Ieder zijn vak natuurlijk, maar toch!

Ik werd op loopbaan coaching gestuurd door mijn werkgever. Ondanks dat het een ‘verplichting’ was, vond ik het toch heel goed te doen. Ik ben bevestigd in mijn kwaliteiten en als het erop aankomt heb ik voldoende loopbaan perspectief voor de toekomst. Jij bent als coach oprecht en kunt goed luisteren. Wat me opvalt is dat je goed tegen feedback kunt, dat is bij de meeste mensen niet zo.

Door de coaching van Annemieke van Lieshout ben ik breder gaan kijken. De gesprekken en opdrachten hebben mij geholpen om uit m’n comfort zone te komen en zo geleid naar mijn huidige functie.

De coaching van Annemieke heeft mij geholpen om buiten mijn huidige functie te durven en kunnen kijken, uit mijn comfort zone te komen en ik heb meer vertrouwen in mezelf gekregen.

L. Brinkhuis
Na vele nare ervaringen met mijn bedrijf en de mij geboden re-integratie kwam Annemieke van Lieshout bij mij thuis. Natuurlijk was ik na mijn eerdere ervaringen behoorlijk op mijn hoede. Maar al snel geeft ze je rust en vertrouwen. Dat is fijn want als je 62 jaar bent sta je wel met je rug tegen de muur. Wat fijn is, dat Annemieke echt verstand van zaken heeft en je het gevoel geeft dat je heus niet te oud bent om aan te pakken. Je moet natuurlijk wel alles zelf doen maar Annemieke ondersteunt waar nodig. Gevolg, ik werk nu op een BSO met heel veel plezier. Achter de geraniums kan altijd nog.
F. van Rijnsoever, Vleuten

Ik heb tot nu toe alleen maar tegenwerking en wantrouwen ervaren, het heeft zóveel van mijn spanning weggenomen toen jij in ons eerste gesprek tegen mij zei dat je me begreep.

Dhr. K. S., Ridderkerk

Ik zag er enorm tegenop dat ik iets anders moest gaan doen, omdat ik mijn eigen werk niet meer kan volhouden. Ik ben 54 en heb nog nooit gesolliciteerd, laat staan dat ik ooit een CV heb gehad. Ik heb zóveel van je geleerd en heb door jou zelfvertrouwen gekregen. Via LinkedIn komt het werk zelfs naar me toe! Hahaha

Gerda v.d. V, Gouda
Laat een review achter