SOLLICITATIE TRAINING

Kun jij antwoord geven op de vraag ‘hoe zou jij jezelf omschrijven?’ Dat valt echter nog niet mee! In deze sollicitatietraining krijg je het antwoord op deze vraag. Solliciteren is namelijk een vak apart: je moet jezelf als het ware ‘verkopen’. Voordat je dat gaat doen, is het belangrijk dat je je bewust bent van je eigen kwaliteiten. Dat zijn er overigens meer dan je denkt!

Daarnaast is het belangrijk dat je goed kijkt naar wat er in de vacature tekst staat. Je leert te onderzoeken naar wie ze precies op zoek zijn, hoe je dat onderzoek kunt doen en hoe je deze informatie handig kunt gebruiken in je cv, sollicitatiebrief en uiteindelijk in je sollicitatiegesprek.

Maar voordat je zover bent, ga je eerst op zoek naar vacatures. Waar vind je die eigenlijk? En wist je dat niet alle vacatures zichtbaar zijn op de vacaturesites? Je leert tijdens de training hoe en daarnaast waar je deze zogeheten ‘onzichtbare’ vacatures kunt vinden.

Solliciteren betekent jezelf zichtbaar maken, maar hoe doe je dat? Er zijn diverse kanalen waarop je dat kunt doen, waaronder sociale media. Samen gaan we aan de slag zodat je leert hoe je jezelf op een vrij simpele manier kunt aanprijzen met een professionele look.

Dit leer je in vier trainingssessies:

 • IK, Wat kan ik en wat wil ik?
 • Markt, Wat is er te koop?
 • Strategie, Hoe pak ik het aan?
 • Actie, Op zoek naar vacatures!
 • Vacature gevonden, en dan?
 • Sollicitatiegesprek.
 • Evaluatie,  Steeds beter worden in solliciteren.

Na deze sollicitatietraining:

 • Heb je vertrouwen in jezelf.
 • Kun je benoemen waar je goed in bent en waarin juist niet.
 • Weet je welke vacatures bij jou passen en waar je ze kunt vinden, zowel zichtbare als onzichtbare.
 • Schrijf je moeiteloos een goede motivatiebrief.
 • Is je cv helemaal op orde en ziet die er ook nog eens gelikt uit.
 • Weet je hoe en waar je jezelf onder de aandacht kunt brengen met een professionele look.
 • Ga je jezelf presenteren in plaats van solliciteren.

In een bonussessie leer ik je gesprekstechnieken en kun je oefenen in het voeren van sollicitatiegesprekken, zodat je stevig in je schoenen staat bij je volgende sollicitatiegesprek!

Jouw investering in deze sollicitatietraining om de rest van je loopbaan vol zelfvertrouwen je nieuwe functie te verwerven is € 895,- excl. BTW

Is dit niet precies wat je zoekt? Bekijk ook eens mijn andere diensten.

Sollicitatietraining Samen aan Zet
Sollicitatietraining Samen aan Zet

Sollicitatietraining

895,-excl. BTW

  REVIEWS

  De coaching van Annemieke heeft mij geholpen om buiten mijn huidige functie te durven en kunnen kijken, uit mijn comfort zone te komen en ik heb daardoor meer vertrouwen in mezelf gekregen.

  L. Brinkhuis
  Na vele nare ervaringen met mijn bedrijf en de mij geboden re-integratie kwam Annemieke van Lieshout bij mij thuis. Aanvankelijk was ik door mijn eerdere ervaringen eerst behoorlijk op mijn hoede maar al snel geeft ze je rust en vertrouwen. Dat is fijn want als je 62 jaar bent sta je wel met je rug tegen de muur. Wat fijn is, dat Annemieke echt verstand van zaken heeft en je daardoor het gevoel geeft dat je heus niet te oud bent om aan te pakken. Je moet natuurlijk wel alles zelf doen maar Annemieke ondersteunt waar nodig. Daardoor werk ik nu op een BSO met heel veel plezier. Achter de geraniums kan altijd nog.
  F. van Rijnsoever, Vleuten

  Ik werd op loopbaan coaching gestuurd door mijn werkgever. Ondanks dat het een ‘verplichting’ was, vond ik het toch heel goed te doen. Ik ben bevestigd in mijn kwaliteiten en als het erop aankomt heb ik voldoende loopbaan perspectief voor de toekomst. Jij bent als coach oprecht en kunt goed luisteren. Wat me opvalt is dat je goed tegen feedback kunt, dat is bij de meeste mensen niet zo.

  Ik heb tot nu toe alleen maar tegenwerking en wantrouwen ervaren, het heeft zóveel van mijn spanning weggenomen toen jij in ons eerste gesprek tegen mij zei dat je me begreep.

  Dhr. K. S., Ridderkerk

  Toen ik thuis kwam, zei ik tegen mijn vrouw: hoe kan iemand na een half uur weten wat bij mij past, terwijl ik het na 35 jaar nog niet weet? Ieder zijn vak natuurlijk, maar toch!

  Jan, Ridderkerk

  Door de coaching van Annemieke van Lieshout ben ik breder gaan kijken. De gesprekken en opdrachten hebben mij vooral geholpen om uit m’n comfort zone te komen en dit heeft zo geleid naar mijn huidige functie.

  Ik zag er enorm tegenop dat ik iets anders moest gaan doen, omdat ik mijn eigen werk niet meer kan volhouden. Voor het eerst moet ik gaan solliciteren, ik ben 54 en heb überhaupt nog nooit een CV heb gehad. Door jou heb ik enorm veel geleerd en daardoor meer zelfvertrouwen gekregen. Via LinkedIn komt het werk daardoor nu zelfs naar me toe! Hahaha

  Gerda v.d. V, Gouda

  Annemieke is iemand die oprecht luistert, juist ook naar de dingen die je (onbewust) tussen neus en lippen door vertelt. Ze vraagt door om tot de kern te komen en denkt ook buiten de sessies na over hoe ze je het beste verder kan helpen. Voor mij betekende dat verrassende inzichten in mezelf. Dankzij de coaching van Annemieke weet ik nu hoe ik mijn kwaliteiten kan inzetten om met veel plezier te gaan doen wat ik écht wil.

  Shira Latuhihin, 38 jaar, Utrecht
  Laat een review achter