Door de coronacrisis leven we in een ongekende tijd. Door de genomen maatregelen zijn vele bedrijven zwaar getroffen. Horeca-ondernemers staat het water aan de lippen, de culturele branche weet niet hoe het verder moet. Een diepe economische crisis dreigt, er dreigen honderdduizenden mensen werkloos te worden door de coronacrisis . Wat als jij daar nu ook bij zit?

Begin 2020 hadden we nog niet kunnen vermoeden dat we een aantal maanden later in een totaal andere tijd zouden belanden. Naast een gezondheidscrisis doemt een economische crisis op. Ik heb al veel berichten zien langskomen van mensen van wie hun contract niet werd verlengd en mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. 

Werkloosheid loopt op

Volgens schattingen loopt de werkloosheid de komende jaren in rap tempo op. Veel mensen zullen door de coronacrisis werkloos worden en voor starters op de arbeidsmarkt wordt het vinden van een baan moeilijker. Het viel me op dat er in allerlei sectoren banen worden gezocht. Ik zag ook een grote diversiteit aan werkzoekenden voorbij komen met allerlei culturele achtergronden, jong en oud, hoog- of middelbaar opgeleid.

Vragen bij de zoektocht naar een baan 

Ik kan me voorstellen dat er, als werkzoekende boven de 45, vragen door je hoofd spelen, zoals:

  • Krijg ik wel weer een nieuwe baan?
  • Is dit moment de kans om een baan te zoeken die ik altijd al wilde?
  • Moet ik me laten omscholen om een nieuwe baan te vinden?
  • Ik sta op een kruispunt in mijn leven, is dit een ramp of juist een kans?
  • Ga ik voor het geld of voor het plezier in mijn werk?
  • Doe ik een stapje terug in verantwoordelijkheden, zodat ik meer vrije tijd heb?
  • Of wil ik deze kans aangrijpen om een leidinggevende functie te gaan zoeken?

Samen aan de slag

Voordat je gaat solliciteren op alle vacatures die langskomen, de moed verliest en door de bomen het bos niet meer ziet en wanhopig je best doet om je nóg beter te profileren dan al die anderen die ook op zoek zijn naar een nieuwe job, sta eerst even stil!

Vraag je eerst af wat je écht wilt! Onderzoek je eigen behoeften en onderzoek de markt. Op welke plek wil je werken en wat zou je willen betekenen met jouw specifieke inbreng? Waar liggen je talenten? Welke branche is op zoek naar werknemers, wat zoeken zij en aan welke functie-eisen moet je dan voldoen? Veel vragen, maar wel essentieel om effectief op zoek te gaan.

Kom je er zelf niet uit of heb je een zetje nodig? Wil je stap voor stap geholpen worden met concrete opdrachten en adviezen? Samen kunnen we die zet maken! Kijk eens naar mijn aanbod, misschien is het iets voor jou: 

 http://www.samen-aanzet.nl/1-op-1-coaching/